VilVite i Bergen

Et av de flotte sentrene som har som mål å fremme vitenskap, er VilVite-senteret i Bergen. Ikke bare er dette et vitensenter som setter dagsaktuell forskning på agendaen, men også et aktivitetssenter. Senteret har fokus på læring gjennom aktiviteter, og har forskjellige utstillinger hvert år. Dette gjør VilVite ideelt for skoler og barnehager.

Senteret er ikke bare interessant for barn, for med over 100 aktiviteter er det også mye å lære og se på for voksne også. Blant annet kan de minste se på en ball som svever høyt i løse luften og leke på byggeplassen. Eldre barn og voksne kan prøve seg på sykkelen som går 360 grader rundt i “Sentrifugalskapen”.

Kaféen på VilVite

Kaféen på VilVite-senteret blir vanligvis ikke brukt til foredrag, selv om dette skjer fra tid til annen. Kaféen har navnet “VilSpise” og fungerer som kafé og kafeteria for gjester og ansatte som jobber i bygget. Ved større arrangementer blir kaféen i første etasje brukt som spisested for opp til 90 personer. I andre etasje er det sitteplasser til opp til 150 personer. Serveres det en stående buffet, kan arrangementet romme inntil 400 personer som alle får servert nydelig mat.

Det som gjør hele senteret interessant sammenlignet med andre vitenskapskaféer, er at kaféen er hjertet for hele bygget. Som i et hjem der alle samles i kjøkkenet, samles alle rundt maten som blir servert i kaféen på senteret. Senteret har tilknytning til Universitetet i Bergen, og flere av møterommene brukes i forskningsøyemed eller til vitenskapelige diskusjoner. Kaféen serverer mat og frikke til forelesere og tilreisende som kommer for både faglig og næringsrik påfylling i møterommene. Det serveres også mat til studenter som har vært på forelesning, i tillegg til besøkende skoleklasser eller grupper fra barnehager som har vært i vitensenteret for å lære og oppdage nye ting!