Bokbad

Et bokbad er et arrangement som går i dybden på en eller flere bøker. Det foregår i praksis ved at en eller flere forfattere er invitert til å komme og snakke om en bok de har skrevet. Bokbadene omhandler gjerne krimbøker, romaner eller vitenskap og arrangeres ofte på kulturhus eller kafeer. På scenen, sammen med forfatteren, finner vi gjerne en konferansier som leder arrangementet. Dette gjør han eller hun ved å presentere forfatteren, stiller relevante spørsmål og generelt sørger for god flyt og relevant innhold i arrangementet.

Hvorfor arrangere bokbad?

Årsakene til at det arrangeres bokbad er mange. For forfatteren sin del er bokbadet en ypperlig anledning til både å markedsføre boken ut mot et publikum, og til å snakke om temaet boka tar for seg. Bokbadet kan gjerne være en del av en større sammenheng, for eksempel en kulturfestival. Hvis temaet for festivalen er psykisk helse, som et eksempel, er det naturlig å invitere forfattere som har skrevet om nettopp dette temaet.

Hvorfor delta på et bokbad?

For deltakerne ved bokbadet er incentivet ofte at de finner temaet boken handler om interessant. Det kan også være at de har lest forfatterens tidligere utgivelser eller setter pris på den sjangeren boken tilhører. Å delta på et bokbad kan være nyttig faglig påfyll til arbeidslivet. Det er også en hyggelig og sosial tilstelning hvor du med stor sannsynlighet vil møte andre mennesker med lignende interesser som deg selv.

Bokbad på kafeer

En kafe er en fin plass å arrangere et bokbad, da dette er en naturlig møteplass i utgangspunktet, og stoler og bord enkelt kan organiseres slik at det lar seg gjøre å gjennomføre et slikt arrangement. Kafeens mat- og drikkeservering gjør at tilskuerne kan nyte noe godt å spise eller drikke samtidig som de hører på hva forfatteren har å fortelle, og på den måten blir hele opplevelsen enda bedre.